admin
No Comments

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες γυναίκες – αρχηγούς

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

businessΤα προηγμένα κράτη συνεχίζουν να αγωνίζονται σήμερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά για τα δικαιώματα της γυναίκας. Οι γυναίκες είναι η ήρεμη φωνή, το αντίβαρο στη μαχητική φυσιογνωμία του άντρα. Γυναίκες που κατέχουν θέσεις εξουσίας δίνουν νέες προοπτικές σε διάφορα θέματα και προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και συνήθως καταφέρνουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά με όλους τους συναδέλφους τους επειδή ξέρουν πώς να είναι διαλλακτικές και διπλωμάτισσες. Ίσως αυτή να είναι και μια έκφανση της ανωτερότητας των προηγμένων κοινωνιών…το να μπορούν απολαμβάνουν αδιάκριτα τις ικανότητες των γυναικών σε σημαντικές θέσεις εξουσίας.

 

Η συμμετοχή των γυναικών στην εξουσία και την πολιτική επιβάλλεται εάν θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο και προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας. Στο Ιράκ για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν οι γυναίκες να έχουν δικαίωμα στα πολιτικά αξιώματα. Ίσως οι γυναίκες να μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα μακριά από τις έντονες κρίσεις των τελευταίων χρόνων με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Χωρίς τις εντάσεις, τους εγωισμούς και τις επεκτατικές τάσεις που συχνά επιβάλλει η «ανδρική τεστοστερόνη».

 

Οι άνδρες από τη φύση τους έχουν έντονη την αίσθηση της υπερηφάνειας και δεν φοβούνται να πολεμήσουν για την επιβίωσή τους. Αυτό ξεκινά από όταν είναι παιδιά όταν πρέπει να πολεμήσουν να επικρατήσουν στην παρέα τους, αργότερα στην οικογένεια, στην κοινωνία, στον επαγγελματικό στίβο…μόνο οι πιο δυνατοί επιβιώνουν στη ζούγκλα των σύγχρονων κοινωνιών κι εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια για σφάλματα και ευαισθησίες…και οι άνδρες το γνωρίζουν καλά αυτό.

 

Οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο συνεργάσιμες, πιο κατανοητικές, πιο διαλλακτικές και κοινωνικές. Και ακριβώς επειδή αυτά τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε φύλλου εξυπηρετούν καλύτερα διαφορετικές περιστάσεις και καταστάσεις στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, οι γυναίκες θα είχαν να προσφέρουν πάρα πολλά μόνο και μόνο χάρη σε αυτές τις πάγιες και καθολικές «φυσικές» τους ιδιότητες…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>