admin
No Comments

2012 η ταινία

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

2012Το 2012 είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και έχει δεχθεί από τις πρώτες μέρες προβολής της αντιδιαμετρικά αντίθετες κριτικές.

Η πλοκή
Το 2009, ο γεωλόγος Adrian Helmsley συναντά τον φίλο του, επιστήμονα  Santam Tsurutani, στην Ινδία. Ο Santam ανακάλυψε ότι νετρίνα από μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη ενεργούν ως μικροκύματα, προκαλώντας την αύξηση της θερμοκρασίας του πυρήνα της Γης.Ο Adrian ενημερώνει στον Λευκό Οίκο τον Επιτελάρχη Carl Anheuser και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Ουίλσον ότι αυτό θα υποκινήσει μια καταστροφική αλυσίδα φυσικών καταστροφών.

Στη σύνοδο κορυφής της ομάδας G8 το 2010, οι  αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ενημερώνονται για την κατάσταση. Εκεί αποφασίζουν ένα μυστικό σχέδιο με σκοπό να εξασφαλίστει η επιβίωση της ανθρωπότητας, επιλέγοντας 400.000 άτομα ώστε να επιβιβαστούν σε μια σειρά γιγαντιαίων πλοίων που θα κατασκευαστούν στην Κίνα. Για να βοηθήσουν τη χρηματοδότηση της επιχείρησης, οι πλούσιοι ιδιώτες μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για ένα δισεκατομμύριο ευρώ το ένα.

Το 2012, Κέρτις Τζάκσον είναι ένας συγγραφέας στο Λος Άντζελες ο οποίος εργάζεται με μερική απασχόληση ως οδηγός λιμουζίνας για τον πλούσιο Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Karpov. Η πρώην σύζυγος του Τζάκσον Kate και τα παιδιά τους Νώε και Lily ζουν με το φίλο της, πλαστικό χειρουργό και ερασιτέχνη πιλότο Gordon Silberman.Κατά τη διάρκεια των καταστροφών θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να βρούνε την τοποθεσία και να μεταβούνε στο χώρο κατασκευής των κιβωτών για να σωθούνε.

Συντελεστές
John Cusack ως Curtis Jackson, ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας βιβλίο που εργάζεται περιστασιακά ως οδηγός λιμουζίνα
Chiwetel Ejiofor ως Adrian Helmsley, επιστημονικός σύμβουλος του Προέδρου
Amanda Peet ως Κέιτ Curtis, πρώην σύζυγος του Τζάκσον
Liam James ως Νώε Curtis, Jackson και ο γιος της Κέιτ
Morgan Lily ως Lilly Curtis, Jackson και η κόρη της Κέιτ
Thomas McCarthy ως Γκόρντον Silberman, τρέχουσα φίλος Κέιτ και ένα πλαστικό χειρουργό.
Ντάνι Γκλόβερ ως Thomas Wilson, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών
Thandie Newton ως Laura Wilson, η πρώτη θυγατρική
Ολιβερ Πλατ, όπως ο Carl Anheuser, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

Τραιλερ 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>