admin
No Comments

Τι προσέχει κανείς στην συνέντευξη για θέση εργασίας

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

resumeΗ συνέντευξη είναι ένας εύκολος και δημοφιλής τρόπος επιλογής προσωπικού από τον εκάστοτε εργοδότη. Από την στιγμή που μας έχουν καλέσει για αυτήν σημαίνει ότι το πρώτο στάδιο επιλογής το έχουμε περάσει. Έτσι τώρα μπορούμε να έχουμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν πάμε για το… κυρίως πιάτο του θέματος. Κοινός στόχος του εργοδότης και δικός μας είναι να υπάρξει στην κατάλληλη  θέση ο κατάλληλος άνθρωπος.

Έτσι Λοιπόν, πριν από μια συνέντευξη, προετοιμαζόμαστε ώστε να μπορέσουμε ανά πάσα στιγμή να συσχετίζουμε και να προβάλλουμε τα προσόντα και τις δεξιότητές μας που σχετίζονται με τη θέση για την οποία νδιαφερόμαστε. Επίσης θα πρέπει να σκεφτούμε ότι με τη συνέντευξη μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την εργασία για την οποία ενδιαφερόμαστε, καθώς και να κρίνουμε από τη μεριά μας την επιχείρηση ως προς το περιβάλλον, το προσωπικό, τον τρόπο δουλειάς κλπ.

Το κλειδί λοιπόν για μια επιτυχημένη συνέντευξη είναι η προετοιμασία. Έχοντας λοιπόν αποφασίσει για ποια ακριβώς θέση ενδιαφερόμαστε, παίρνουμε πληροφορίες για τις απαιτήσεις αυτής της θέσης και προετοιμάζουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να τον προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι βασικό επίσης να γνωρίζουμε καλά το βιογραφικό μας, π ου με βάση αυτό μας ξεχώρισαν και μας πέρασαν στην κρίσιμη φάση της συνέντευξης, και να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανές ερωτήσεις.

Επίσης σημαντικό είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσουμε με την εμφάνισή μας και τη γλώσσα του σώματός μας.Ο πρώτος χαιρετισμός και ένα ζεστό και αληθινό χαμόγελο δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι μας λέει ο εργοδότης και να μην διστάζουμε να κάνουμε ερωτήσεις σε περίπτωση που δεν καταλάβαμε κάτι. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε και το ενδιαφέρον μας για την θέση.

Επίσης καλό θα ήταν να μην απαντάμε με ένα “ναι” ή “όχι” και να μην κάνουμε ερωτήσεις όσον αφορά τον μισθό, τις άδειες και το ωράριο από την πρώτη συνέντευξη.

Στο τέλος καλό θα ήταν να ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δόθηκε αλλά κ για τον χρόνο τους. Τελικά προσέχει πολλά κανείς σε μια συνέντευξη για θέση εργασίας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>