admin
No Comments

Αξέχαστο ταξίδι στη Ρώμη

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

rome1

rome2Μόλις το αεροπλάνο απογειώθηκε, έκλεισα τα μάτια μου! Ήξερα ότι άφηνα πίσω μου μία ονειρεμένη πόλη.Οι πέντε μέρες που κράτησε το ταξίδι στη Ρώμη ξέρω ότι δεν ήταν αρκετές αλλά έφτασαν για να την ερωτευτώ…

Ένα ρίγος σε διαπερνά όταν περπατάς στους δρόμους, τα στενάκια του ιστορικού κέντρου. Νιώθεις ότι είσαι σε άλλη εποχή. Όπου και να στρέψεις το κεφάλι σου υπάρχει κάτι να δεις, να θαυμάσεις, υπάρχει κάτι να σε καθηλώσει.

Ξεκινώντας λοιπόν την εξερεύνηση μου στο ταξίδι μου στη Ρώμη από την Piazza di Spagna, ανέβηκα τα σκαλιά, διαπερνώντας τους τουρίστες που έβγαζαν αμέτρητες φωτογραφίες και έφτασα στο ψηλότερο σημείο της πλατείας.

rome4Κάθισα εκεί για λίγη ώρα κοιτάζοντας τη θέα που απλωνόταν  μπροστά μου. Στο βάθος η αγορά με τα αμέτρητα μαγαζιά πολυτελείας, αφού η Ιταλία είναι η χώρα της μόδας. Συνέχισα τη βόλτα μου για να βρεθώ στην υπέροχη Fontana di trevi. Την είχα δει ήδη σε διάφορα τουριστικά περιοδικά αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα τόσο όμορφη. Κάθισα λίγο παρατηρώντας όλους να πετάνε νομισμάτα κ να κλείνουν τα μάτια σκεφτόμενοι τις ευχές τους. Είχα ήδη έτοιμο το κέρμα μου. Λένε ότι η ευχή έιναι να γυρίσεις ξανά σ’ αυτήν την πόλη, και μόνο αυτή ήθελα να κάνω, χωρίς να δω ακόμα πολλά. Ήξερα ήδη ότι θέλω να γυρίσω πάλι! Ένα ταξίδι ξανά στη Ρώμη!

Είχε ήδη νυχτώσει κ μπήκα στο πρώτο ταξί να γυρίσω στο ξενοδοχείο. Άλλα μόλις πέρασα μπροστά από το Colosseo δεν μπόρεσα ν’ αντισταθώ στο μεγαλείο που αντίκριζα και του είπα να σταματήσει. Ο ήλιος έδυε και τα χρώματα του ουρανού ήταν μοναδικά. Είχα μπροστά μου το Colosseo! Πόσα χρόνια στέκεται εκεί. Ανατρίχιασα!
Ανυπομονούσα να ξημερώσει. Πόσες άλλες ομορφιές έκρυβε άραγε αυτή η πόλη; Ήθελα να το μάθω στο ταξίδι μου στη Ρώμη.

Πρωί πρωί λοιπόν κατέβηκα στο bar στη γωνία να φάω το υπέροχο cornetto με κρέμα και να πιω τον πραγμάτικα πιο ωραίο cappuccino στα όρθια όπως συνηθίζουν οι Ιταλοί. Ξαναχάθηκα στα δρομάκια του κέντρου για να αντικρίσω μπροστά μου το Pantheon. Επιβλητικό εξωτερικά αλλα και εσωτερικά με τον περίεργο ανοιχτό τρούλο και την κατανομή του πατώματος ώστε σε περίπτωση βροχής να απομακρύνονται τα νερά. Έπειτα βρέθηκα  στην Piazza Navona μία από τις σημαντικές πλατείες της πόλης!

rome3Είχε παεί ήδη 13.30, ώρα που τρώνε σχεδόν όλοι οι Ιταλοί. Έτσι κάθισα σε ένα όμορφο μαγαζάκι  να απολαύσω το μεσημεριανό μου. Ένα υπέροχο πιάτο μακαρονάδα. Δεν είναι μύθος ότι κάνουν την διαφορά, ήταν πεντανόστιμη όπως κ το κομμάτι pizza που δοκίμασα. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ!

Την  επόμενη μέρα από το ταξίδι μου στη Ρώμη πήγα στο Vaticano με μία φίλη Ιταλίδα που ερχόταν από την Siena και μου επιφύλασσε μία έκπληξη. Αφού είδαμε την εκκλησία και ανεβήκαμε στην cupola (τρούλο), έπειτα θαύμασα την capela Sistina. Στα μουσεία του Vaticano με πήγε σε μία πόρτα από την οποία μπορούσα μέσα απο την κλειδαρότρυπα να δω όλο το Vaticano! Συναίσθημα μοναδικό!

Άνοιξα τα μάτια….ήμουν πλέον πίσω στην Ελλάδα, σε 5′ προσγειωνόμασταν. Το ταξίδι στη Ρώμη είχε τελειώσει….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>