Christina
No Comments

Απλά βήματα και χρήσιμα μυστικά για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ηξγξυγΑπλά βήματα και χρήσιμα μυστικά για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό!

Ο χωρισμός χαρακτηρίζεται από πολλούς ψυχολόγους ως ένας “δεύτερος θάνατος”. Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν βιώσει το οδυνηρό συναίσθημα του χωρισμού κυρίως όταν αυτός προήλθε μετά από μια μακροχρόνια σχέση. Ο πόνος της απώλειας , οι βασανιστικές σκέψεις του απολογισμού και η σφοδρή επιθυμία για επανένωση είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που σας βασανίζουν. Ωστόσο, παρά τα φαινομενικά μη αναστρέψιμα αυτά συναισθήματα βαθιά μέσα σας γνωρίζετε ότι πρέπει να το αφήσετε πίσω σας και να προχωρήσετε. Όμως επειδή η θεωρία απέχει σημαντικά από την πράξη και επειδή κάθε στιγμή της ζωής σας είναι πολύτιμη εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα απαλύνουν τον πόνο του χωρισμού και θα σας οδηγήσουν στην επάνοδο.

Προσπαθήστε να μην τον βλέπετε. Ειδικά το πρώτο διάστημα, που είναι και το πιο επώδυνο, η απόσταση θα σας βοηθήσει αρκετά ώστε να μην συγχύζεστε όταν τον κοιτάτε. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν χωρίσει και συνεχίζουν να βλέπουν τον/την αγαπημένο/η τους μετά από έναν χωρισμό καταβάλλονται συναισθηματικά από την επιθυμία τους να τον/την αποκτήσουν ξανά. Όσο λιγότερο τον βλέπετε τόσο το καλύτερο για την ψυχική σας ηρεμία!

Μιλήστε σε μια φίλη. Θα εκπλαγόσασταν αν γνωρίζατε ότι οι άντρες πληγώνονται πολύ περισσότερο από έναν χωρισμό σε σχέση με τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις ηλικίες 18 με 23.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άντρες δεν συνηθίζουν να συζητούν τις προσωπικές τους σκέψεις με πολλά άτομα εκτός από την ερωτική τους σύντροφο. Οι γυναίκες από την άλλη αναζητούν συχνά συμπαράσταση από τις φίλες και την οικογένειά τους. Αν λοιπόν έχετε ανάγκη να ξεθυμάνετε από τις σκέψεις που σας βασανίζουν μην διστάσετε να απευθυνθείτε στα πιο κοντινά σας πρόσωπα.

Θυμηθείτε αγαπημένες σας ασχολίες που κάνατε όταν ήσασταν μόνη. Το να απασχολείτε το μυαλό σας με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν σας βοηθά να απαλλαγείτε από όσες σκέψεις αφορούν τον πρώην. Δοκimagesυη8θιυ8ιπυιμάστε να κάνετε πολλά και διαφορετικά πράγματα έτσι ώστε να αναπληρώσετε το κενό του χωρισμού και να νιώσετε ευεξία και ικανοποίηση. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η χαρά πηγάζει από μέσα σας!

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και διώξτε το άγχος. Το μόνο σίγουρο παρά τις προσπάθειές σας είναι ότι θα υπάρξουν οι ευάλωτες εκείνες στιγμές που οι αναμνήσεις και τα αρνητικά συναισθήματα σας κατακλύζουν. Το καλύτερο που έχετε να κάντε είναι να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε και να κάνετε αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον. Επιπλέον το να δείτε πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα και να εκλογικευτείτε θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε την πίεση και το άγχος. Αντικαταστηστε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και όλα θα πάνε καλά!

Βγείτε από το σπίτι. Σίγουρα η εικόνα ενός ζεστού και άνετου κρεβατιού που συνοδεύεται από ένα μπολ παγωτού και αρκετά χαρτομάντιλα να είναι μια πολύ δελεαστική εικόνα για τις φρεσκοχωρισμένες αλλά η λύση δεν βρίσκεται εκεί. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να βγείτε έξω και να διασκεδάσετε. Ίσως να μην είστε έτοιμες να μπείτε ακόμα σε μια νέα σχέση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό να φλερτάρετε. Αυτό θα σας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και θα σας κάνει να νιώσετε ξανά ποθητή ενώ την ίδια στιγμή θα γνωρίσετε καινούρια άτομα που ίσως και να σας συναρπάσουν.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περάσετε κλαίγοντας για έναν περασμένο έρωτα για αυτό βγείτε έξω και ζήστε κάθε στιγμή της ζωής όπως εσείς επιλέγετε να την ζήσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>