Christina
No Comments

Αγαπημένες συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

μαλλια Αγαπημένες συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας!

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σε μια γυναίκα. Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά χαρίζουν γοητεία και μαγνητίζουν τα βλέμματα. Ωστόσο οι πλειοψηφία των γυναικών ταλαιπωρεί καθημερινά τα μαλλιά της χωρίς τις περισσότερες φορές να το γνωρίζει .Εδώ είναι μερικές αγαπημένες συνήθεις που λατρεύετε αλλά φθείρουν σε σημαντικό βαθμό τα μαλλιά σας.

Το φετίχ των εποχών φαίνεται να επιτάσσει το συχνό styling. Η γυναίκες λατρεύουν τα διαφορετικά και εντυπωσιακά χτενίσματα που μεταμορφώνουν την εικόνα τους. Οι τεχνητές μπούκλες, τα φορμαρισμένα κυματιστά μαλλιά και οι τέλειες τεχνικές ισιώματος που υπόσχονται ολόισια και λεία μαλλιά είναι σίγουρα οι βασικές αιτίες που καταστρέφουν την δομή της τρίχας. Επιπλέον, το γεγονός ότι πολλές κοπέλες δεν χρησιμοποιούν καθόλου προϊόντα ενάντια στην θερμότητα των συσκευών styling επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Ακόμα, το συχνό λούσιμο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ποιότητα της τρίχας. Μπορεί να θέλετε να βλέπετε τα μαλλιά σας φρεσκολουσμένα κάθε μέρα αλλά το καθημερινό λούσιμο δεν ενδείκνυται. Ειδικά στα σγουρά και κατσαρά μαλλιά προκαλείτε υπερέκκριση σμήγματος, αφού ο οργανισμός προσπαθεί να εξισορροπήσει την λιπαρότητα που αφαιρείται καθημερινά από το τριχωτό της κεφαλής. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά σας θα λαδώνουν πιο συχνά εξαxtenaιτίας του καθημερινού λουσίματος.

Ξεχάστε την παραδοσιακό κανόνα των γιαγιάδων σας για όμορφα μαλλιά που απαιτεί 100 φορές βούρτσισμα των μαλλιών την ημέρα. Το συνεχές βούρτσισμα και επιπλέον το βούρτσισμα των βρεγμένων μαλλιών σπάει την τρίχα δημιουργώντας ψαλίδα και κάνοντας τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα.

Μια ακόμα αγαπημένη συνήθεια των γυναικών είναι το βάψιμο των μαλλιών. Είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες πειραματίζονται αρκετά συχνά με διάφορους τόνους χρωμάτων ή αναγκάζονται να βάφουν εντατικά τα μαλλιά τους για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Ωστόσο οι περισσότερες βαφές μαλλιών εμπεριέχουν οξειδωτικές ουσίες που εξασθενούν την δομή της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ξηρά χωρίς ζωντάνια και λάμψη.

Πόσες από εσάς δεν θαυμάζετε τα μακριά και πλούσια μαλλιά. Πολλές γυναίκες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν άμεσα μια μακριά και πλούσια χαίτη καταφεύγουν στην προσθήκη των extensions.Ωστόσο αυτή η κακή συνήθεια των εποχών μας εξασθενεί τα μαλλιά ενώ συνδέεται με πολλές παθήσεις . Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν βρετανοί επιστήμονες η χρήση extensions μπορεί να καταστρέψει εντελώς τα μαλλιά αφού μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στην δομή της τρίχας οδηγώντας σε τριχόπτωση ακόμα και σε φαλάκρα. Η πιο στενά συνδεδεμένη πάθηση των μαλλιών που σχετίζεται με την χρήση extensions είναι η αλωπεκία νόσος η οποία μπορεί να αποδειχτεί μη αναστρέψιμη αν τα extensions δεν εφαρμοστούν σωστά.

Η ομορφιά λοιπόν απαιτεί θυσίες. Ωστόσο, αυτές μπορεί να έχουν βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών σας και εν τέλει στην γενικότερη εμφάνισή σας .Για αυτό την επόμενη φορά που θα υποκύψετε στις αγαπημένες σας συνήθειες μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>